Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Με το μάτι στα βιβλία.

Πρόλογος
(Του Δημήτρη Αμπατζόγλου)
Η ανάγνωση είναι μια διαδικασία που λειτουργεί σαν τον ανελκυστήρα. Μπορεί να σε ανεβάσει ψηλά (λογοτεχνία,επιστημονικό ή τεχνικό σύγγραμμα) ή να σε στείλει στο σκοτεινότερο υπόγειο (Περιοδικά Life Style, Αθλητικές εφημερίδες, Βιβλία συνωμοσίας από τηλεοπτικές πωλήσεις). Φυσικά τίποτα δεν είναι απόλυτο στην ανάγνωση. Παράγοντες όπως παιδεία, εμπειρία, προσωπικά βιώματα, ατομικό και κοινωνικό συμφέρον, δίνουν άπειρες προεκτάσεις στο πως θ’ αξιοποιήσουμε και σε ποια κατεύθυνση, αυτήν την πολυτέλεια.
Σαν ομάδα πριν πιάσουμε την πέννα, χρειάστηκε να διαβάσουμε αρκετά. Η ασχολία μας με το βιβλίο προέκυψε, από την αγάπη γι αυτό το σύνολο δεμένων φύλλων χαρτιού, που η ιδέα γίνεται σώμα και το σώμα αισθήσεις. Το μεγάλο προτέρημα είναι ότι λόγω της πολυμορφικότητας των μελών οι συγγραφικές επιρροές συμπίπτουν σε ελάχιστα σημεία δίνοντας το έναυσμα μιας πληθωρικής ανταλλαγής απόψεων. Αυτό οδήγησε στο να κάνουμε μια σύνοψη της βιβλιογραφίας σε κάθε μας συζήτηση που με χαρά σας την παρουσιάζουμε.
Το τι θα γράψει το κάθε μέλος της ομάδας αφορά την προσωπική του, μόνο, ματιά και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κριτική πάνω στο έργο. Κυρίως δεν αφορά διαφήμιση του εκάστοτε συγγραφέα. Είναι απλά μια γνώμη για να μπορέσουμε τελικά να δούμε το τι αποκομίσαμε από αυτό που οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει. Την επαφή με το κορυφαίο μέσο διακίνησης στους περισσότερους πολιτισμούς. Το βιβλίο.
Καλή ανάγνωση.

Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2018
Εκδοτική Ομάδα ΤΕΤΡΑΔΙΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ – Η μουσική του Έριχ Τσαν.

(Του Δημήτρη Αμπατζόγλου) Δεν θυμάμαι αν σας έχω αναφέρει ότι η επαφή μου με τον Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ ήταν λίγο πριν από την στρατιωτ...